Η Ομάδα f1-photogroup


Το παρεάκι υπήρχε….

άτομα που μέσα από το κοινό τους ενδιαφέρον για την φωτογραφία έκαναν παρέα και δια ζώσης αλλά και διαδυκτιακά .
Δεν είχαν προσδιορισθεί σαν ομάδα γιατί δεν είχε παραστεί ανάγκη .
Όταν αυτό έγινε απαραίτητο τότε δημιουργήθηκε η f1-photogroup, αρχικά από τους Καραταράκη Μανώλη (kritimanos) και Μαθιουλάκη Γιώργο (batalikos).
Η ανάγκη να αποκτήσει το παρεάκι κάποιο «ονοματεπώνυμο»  ήρθε  όταν σε συνεργασία με τον Δήμο Ρεθύμνου προκύρηξαν τον πανελλήνιο διαγωνισμό με θέμα το καρναβάλι.
Έως το 2008 πολλοί από εμάς φωτογραφίζαμε  μεμονωμένα  αποτυπώνοντας  την αποκριάτικη ατμόσφαιρα της πόλης μας .
Υπήρχε λοιπόν πολύ υλικό ώστε να αποφασίσουμε  το 2009 να διοργανώσουμε σε συνεργασία με τον δήμο Ρεθύμνου  μια έκθεση φωτογραφίας με τίτλο
«καρναβάλι χωρίς χρώμα»


Όμως… (γιατί πάντα υπάρχει ένα όμως) μετά από αυτό το γεγονός σκεφτήκαμε ότι θα ήταν πολύ ενδιαφέρον κάθε χρόνο, την περίοδο του καρναβαλιού ( και όχι μόνο) να υπάρχει μια φωτογραφική έκθεση στην πόλη μας.

Ετσι γεννήθηκε η ιδέα του διαγωνισμού που και φωτογράφους θα προσελκύει και φωτογραφίες  θα αναδεικνύει για την έκθεση της επόμενης χρονιάς.
Φιλοδοξούμε αυτός ο διαγωνισμός να καθιερωθεί και να γίνει ο ετήσιος θεσμός  που θα είναι η  αφορμή να ασχοληθούν οι φωτογράφοι με το συγκεκριμένο θέμα και  το  κοινό να απολαύσει το καρναβάλι με μια άλλη οπτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: